Home

Paczula

Paczula istnieje i jest wspaniałym tropikalnym półkrzewem, który w realnie rośnie na obszarze Indii, Birmy i na Filipinach. Z uprawą tej rośliny można spotkać się we wszystkich zakątkach świata. Paczula, bo o niej mowa, uprawiana istnieje min. na Madagaskarze oraz w Brazylii. Paczula może zachwycić swym kamforowym aromatem, dzięki któremu stała się rośliną chętnie wyzyskiwaną do produkcji perfum.Łódzkie perfumerie internetowe
Właśnie najczęściej korzysta z niej kosmetyka. W niej najważniejszy jest olejek paczulowy. Nie tylko pozwala on na skuteczniejsze utrwalanie zapachów, ale też za jednym zamachem robi, że pachnidło przyćmiewa własnym odświeżającym, świeżym zapachem. Olejek z Paczuli jest uważany za doskonały dodatek zapachowy do mydełek oraz innych kosmetyków, wykorzystywanych przez nas co dnia do pielęgnacji ciała. Nie tylko kosmetyka chętnie użytkuje spośród aromatu bieżącej rośliny. Paczula przypadkiem świetnie pracuje w naszych szafach aby walczyć z molami. Jako centrum na mole pod każdym względem weryfikują się jej liście, które warto wkładać do własnej szafy.